SEO/BirdLife impulsarà, al costat de la plataforma Retorna, el dipòsit i retorn d'envasos a Espanya

Dimarts 30 Juny 2015

L'objectiu de l'acord entre les dues organitzacions és lluitar contra les pèssimes conseqüències de l'abandonament d'envasos de begudes en l'entorn marí i terrestre.

En el debat sobre sobre les conseqüències negatives de la proliferació dels envasos de begudes d'un sol ús, SEO/BirdLife se suma a les veus que demanen la implantació del Dipòsit i Retorn d'envasos, ja que en les més de 40 regions del món on està implantat, s'ha demostrat una eina molt eficaç en la lluita contra l'abandonament d'aquests residus consumits majoritàriament fora de la llar.

SEO/Birdlife se suma a la campanya per a la implantació del Dipòsit i Retorn d'envasos incoporándose a la plataforma Retorna, que persegueix la millora del sistema actual de gestió dels residus d'envasos a Espanya. "És urgent transitar cap a un model d'economia circular i neta en el qual els residus passin a ser considerats i gestionats com a recursos", assegura Assumpció Ruiz, directora de SEO/BirdLife.

La plataforma Retorna, impulsada per ecologistes, recuperadors, consumidors i treballadors, promou la reducció, reutilització i reciclatge dels residus, i està especialment centrada en impulsar el Dipòsit i Retorn d'envasos per reduir dràsticament les conseqüències ambientals i econòmiques de la insuficient gestió actual dels residus d'envasos a Espanya.

El sistema de Dipòsit i Retorn d'envasos de begudes aconsegueix la seva eficàcia gràcies a associar un dipòsit de 10 cèntims en el moment de la venda de refrescos, cerveses, sucs i aigües. Els 10 cèntims es recuperen en retornar l'envàs buit al comerç que el consumidor prefereixi, evitant així que cada dia a Espanya s'enterrin, cremin i abandonin 28 milions de llaunes, ampolles i brics buits. És un sistema complementari amb la gestió actual de contenidors de recollida selectiva.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: