"Els envasos reutilitzables han de ser protegits"

Dimarts 23 Juny 2015

32 organitzacions signen una carta conjunta a través del Bureau Europeu del Medi Ambient per demanar al comissari de Medi Ambient Karmenu Vella que protegeixi els envasos reutilitzables a Alemanya que Coca-Cola vol destruir.

La decisió de Coca-Cola a Alemanya de deixar d'utilitzar els envasos reutilitzables per distribuir els seus productes per optar pels d'un sol ús està posant en perill centenars de milers de llocs de treball, igual que èxits ambientals i en matería de prevenció de residus ja adquirits. És per això que 32 asociones europees, a través del Bureau Europeu del Medi Ambient (EEB en les seves sigles en anglès), s'han unit per escriure una carta al comissari de Medi Ambient Karmenu Vella perquè faci prevaler la legislació europea i la jerarquia en la gestió dels residus i ajudi que Coca-Cola faci marxa enrere en la seva decisió en el marc del nou paquet d'Economia Circular.

A la carta s'explica com Coca-Cola pretén eliminar a Alemanya les ampolles reutilitzables de 0.5 i 1.5 litres, el que significaria el primer pas per al col·lapse de tot el sistema d'envasos reutilitzables alemany i acabaria desembocant en la pérdido de fins a 150.000 llocs de treball. "Substituir un envàs reutilitzable per entre 25 a 50 nou no permet tancar el cercle ni reflecteix la correcta aplicació de la jerarquia dels residus", s'explica en la missiva.

Per aquests motius, els signants demanen a Vella promoure la prevenció de residus a través de la protecció dels envasos reutilitzables. "Els reutilitzables estan al capdamunt de la piràmide de la jerarquia de residus europea i són un factor clau per a la prevenció i reducció dels residus marins", detallen.

La Fundació per a la Prevenció de Residus, Amics de la Terra, Ecologistes de Catalunya, Zero Waste Europe o Retorna són alguns dels signants de la carta.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: