El G7 es compromet a donar suport l'ús d'incentius econòmics en la lluita contra els residus marins

Dijous 11 Juny 2015

En la recent cimera celebrada a Alemanya del grup de països més influents del món, Obama, Merkel i la resta de líders pacten promoure l'ús de les eines més eficaces per aturar el problema del residus marins.

La cimera del G7, el grup de països més influents del món a nivell polítc, celebrada recentment a Alemanya era la primera en què el problema dels residus marins entrava a l'agenda dels països més poderosos del planeta, que a jutjar pel posicionament que han fet públic a la declaració conjunta dels seus líders, passen a prendre molt seriosament com aturar el fet de que cada vegada més els mars i oceans estiguin esdevenint en autèntics abocadors, principalment de plàstic.

En el document de conclusions signat per Obama, Merkel, Cameron i companyia, la proliferació dels residus marins ha estat considerada de la següent manera: "Reconeixem que les escombraries marines, en particular, el plàstic, planteja un desafiament global, que afecta directament a la vida i els ecosistemes marins i costaners i, potencialment, també la salut humana. En conseqüència, es requereix una major eficàcia i intensitat de treball per combatre els residus marins esforçant-nos per iniciar un moviment global. El G7 es compromet en accions i solucions prioritàries per lluitar contra la contaminació marina".

Aquestes accions concretes són una llista de deu mesures que els països del G-7 es comprometen a impulsar i entre les que destaquen el suport a les eines de gestió de residus que ja s'han demostrat eficaços en la lluita contra les escombraries marines. "Donarem suport l'ús d'eines polítiques i instruments disponibles, incloent els incentius econòmics, per combatre de manera efectiva els residus marins", detalla l'annex de conclusions. Així mateix, els líders mundials també posen l'accent en què les millors pràctiques dels països líders en la lluita contra les escombraries marines siguin adopotades per la resta d'estats.

Sent els envasos de begudes els principals residus trobats a les costes del món, un instrument basat en l'incentiu econòmic com el Sistema de Dipòsit i Retorn està cridat a convertir-se en una eina bàsica per encarar la lluita global contra les escombraries marines.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: