Queensland (Austràlia) s'uneix al camí cap a un Sistema de Dipòsit i Retorn

Dijous 21 Maig 2015

El ministre de Medi Ambient de la regió anuncia que investigaran la implantació d'un dipòsit per als envasos de begudes per a solucionar el greu problema de l'abandonament de residus al seu territori.

Steven Miles, el nou ministre de Medi Ambient de Queensland, el segon estat més poblat d'Austràlia amb més de 4 milions de persones i amb capital a Brisbane, ha anunciat aquesta setmana al parlament la seva intenció d'obrir el debat per introduir un Sistema de Dipòsit i Retorn a la regió. "En la nostra comunitat, aquest sistema compta amb un suport majoritari i pot ser la millor eina per acabar amb els residus abandonats que amenacen la nostra fauna terrestre i marina", va anunciar. No en va, Queensland té un seriós problema amb els residus abandonats, amb una incidència superior al 40% a la mitjana del país.

Queensland per tant es posiciona en el camí seguit a Austràlia pels estats d'Austràlia del Sud i Territori del Nord, on ja funciona un Sistema de Dipòsit i Retorn per als envasos de begudes, i Nova Gal·les del Sud (Sidney), on es posarà en marxa a partir de juliol de 2017. Els següents passos, segons va anunciar Miles, seran crear un grup d'experts que assisteixi al seu departament per investigar la implantació del sistema i realitzar una consulta pública a finals d'any.

En la seva aparició pública, Milers va destacar que en els tres mesos que porta en el càrrec, el regal més significatiu que li han fet va ser el d'una parella de la localitat d'Ipswich, que es van presentar al seu despatx amb una bossa farcida d'envasos de begudes abandonats en l'entorn i que havien recuperat i li preguntaro quant anava a trigar a posar en marxa un Sistema de Dipòsit i Retorn per solucionar aquest greu assumpte.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: