Coca-Cola vol acabar amb els envasos reutilitzables a Alemanya per promocionar els d'un sol ús

Dimecres 4 Març 2015

L'envasadora ha decidit arraconar la producció d'envasos reutilitzables per afavorir els d'un sol ús, malgrat els beneficis ambientals i econòmics dels primers. Tant la societat civil alemanya com l'administració ja han reaccionat. L'Agència Mediambiental valora l'opció d'introduir una taxa per penalitzar l'ús dels envasos d'un sol ús.

A Alemanya, on funciona el Sistema de Retorn i Dipòsit per als envasos de begudes, el 45% de totes les begudes que es venen ho fan en envasos reutilitzables. Aquest tipus d'envasos poden ser usats i reutilitzats fins a 50 vegades i, per tant, són molt més avantatjoses tant a nivell ambiental com econòmic i prevenen considerablement la generació de residus.

És per tots aquests arguments que l'administració alemanya ha reaccionat enèrgicament davant la decisió de Coca-Cola d'incrementar l'ús d'envasos d'un sol ús a Alemanya perjudicant així la presència dels envasos reutilitzables. De fet, l'Agència Mediambiental Federal ja ha declarat que es planteja introduir un tribut per penalitzar els envasos d'un sol ús. "No descartem taxar els envasos d'un sol ús per a reforçar el nostre suport i compromís amb el sistema de reutilització d'envasos de begudes", ha declarat la presidenta de l'Agència Mediambiental alemanya, Maria Krautzberger.

A més, Krautzberger ha anunciat que accelerarà el procés d'elaboració i aprovació d'una llei que obligui a utilitzar una etiqueta en tots els envasos de begudes que especifiqui clarament si l'envàs és reutilitzable o no, perquè el 50% dels alemanys hi tenen dubtes.

Coca-Cola va revelar recentment la seva intenció de potenciar els envasos de 0,5 i 1,5 litres, els únics que són d'un sol ús i que no permeten la reutilització a Alemanya. És d'allò més significatiu que a aquest envàs la indústria el defineixi com 'envàs perdut'. I davant d'aquest anunci no només ha reaccionat l'administració alemanya. Una campanya en xarxes socials coordinada per l'ONG Deutsche Umwelthilfe i sota el nom de #EinwegCola (Cola d'un sol ús) està mostrant el rebuig majoritari de la societat civil davant aquesta decisió.
 

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: