Retorna Tour inicia el seu periple a Mallorca per recuperar desenes de milers d'envasos

Dimecres 17 Agost 2011

La furgoneta recuperadora d'envasos estarà al servei de la ciutadania de Palma des del dia 17 al 21 d'agost al Passeig Ciutat Jardí (alçada c/ Illa de Malta), en horari de 9.30 a 15.00 hores.

La furgoneta del Retorna Tour, que separa i compacta llaunes i ampolles buides de plàstic i metall ha començat la seva estada a Mallorca. Romandrà des del 17 al 26 d'agost a la ciutat de Palma i al municipi de Capdepera. Després de recuperar prop de 50.000 envasos a Madrid i València ara li arriba el torn a les Illes Balears, on la població i els turistes podran comprovar els avantatges del sistema de dipòsit i retorn. En aquest primer dia de la campanya ha aconseguit recuperar 1.489 envasos.

La furgoneta estarà al servei dels ciutadans a la ciutat de Palma des del dia 17 al 21 d'agost al Passeig Ciutat Jardí (alçada c/ Illa de Malta), en horari de 9.30 a 15.00 hores. Del 22 a 26 d'agost romandrà a la Plaça de la Constitució, Capdepera, de 17.30 a 23.00 hores. Després de la seva estada a Mallorca, la furgoneta es traslladarà durant una setmana més a l'illa d'Eivissa. El problema dels residus urbans és encara més urgent als arxipèlags de les Balears i Canàries, a causa de l'escassetat de territori.

Els ciutadans que tornin els seus envasos es veuran recompensats amb cinc cèntims per cada un que dipositin a la màquina que porta a bord la furgoneta. Gran part dels ciutadans opten per donar aquestes petites quantitats al Banc d'Aliments, entitat triada per Retorna com donatària d'aquesta campanya. Posteriorment, els envasos seran lliurats a recicladors professionals perquè sigui transformats en nous envasos.

La Plataforma per a la Reducció de Residus de Mallorca, integrada per Greenpeace, Amic de la Tierra, Fundació Deixalles, ALCAIB i GOB, desenvolupen a l'illa aquesta iniciativa de Retorna, una associació integrada per empreses del sector de la recuperació, sindicats, consumidors, ONG ambientals i institucions.

Amb aquest projecte pilot que durà la furgoneta posteriorment a les ciutats de Barcelona, Bilbao, Sevilla i finalment a Madrid al mes d'octubre, l'associació Retorna vol donar a conèixer a l'opinió pública en què consisteix el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) d'envasos, que en cas d'implantar-se a nivell estatal aconseguiria recuperar més del 90% dels 51 milions d'envasos que es posen a la venda diàriament. Actualment només es reciclen un 30% dels gairebé 18.000 milions d'envasos que es venen anualment a Espanya.

L'acollida de Retorna Tour a Madrid i El Saler ha estat extraordinària: milers de ciutadans han acudit amb bosses d'envasos buits. Amb això no només s'ha demostrat l'àmplia consciència ambiental que existeix, sinó la voluntat i suport al SDDR, que aconsegueix evitar que tan ingent quantitat de residus envaeixi els nostres espais públics, com actualment succeeix.


http://www.retorna.org 
http://www.facebook.com/retorna
http://www.twitter.com/_retorna
http://retornarparaelfuturo.blogspot.com/

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: