Quina ciutat recuperarà més envasos? Comença el Retorna Tour!

Dilluns 11 Juliol 2011

“Retorna Tour”, la furgoneta de Retorna amb la màquina demostrativa de recuperació d'envasos, comença el seu circuit a Madrid el disabte 16 de juliol, i seguirà per diverses ciutats de l'Estat per demostrar que el reciclatge dels envasos amb el sistema de dipòsit i devolució té més beneficis econòmics i ambientals.

La plaça Felipe II, al costat del Palacio de los Deportes de Madrid, serà testimoni del naixement de la furgoneta de l'associació Retorna. Després el Retorna Tour viatjarà a València, Mallorca, Eivissa, Barcelona, Bilbao, Sevilla i una altra vegada a Madrid a finals d'octubre.

Els ciutadans i ciutadanes que vulguin participar podran apropar-se del 16 al 26 de juliol, des de les 17.30 fins les 23.00 h. amb els seus envasos d'un sol ús de begudes (llaunes i ampolles de plàstic de fins a 2 Litres) i rebran 5 cèntims d'euro per a cada envàs que es fiqui a la màquina demostrativa, com a incentiu de participació. Per aquells que a més de dipositar els seus envasos vulguin participar en un concurs fotogràfic, se sortejaran tres bicicletes al final del tour.

D'aquesta manera es podrà veure en directe part dels beneficis ambientals del sistema de devolució: com es compacten els envasos de manera separada, la disminució de la brutícia als carrers i l'augment dels envasos reutilitzables.

La furgoneta del Retorna Tour disposa d'un comptador d'envasos per saber la participació ciutadana en les diferents localitats.

Les dates previstes són: Madrid (16/07 a 26/07), València (01/08 a 10/08), Mallorca (13/08 a 26/08), Eivissa (29/08 a 09/09), Barcelona (15/09 a 25/09), Bilbao (28/09 a 08/10), Sevilla (11/10 a 21/10) y una altra vegada a  Madrid (finals d'octubre).

La iniciativa de Retorna, associació formada per agents socials, empreses, ONG ambientals i institucions, pretén apropar a diverses ciutats de l'Estat espanyol aquest sistema de recuperació, l' SDDR (Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn), que incrementaria en prop d'un 40% els residus d'envasos de begudes actualment reciclats, augmentant en mig milió de tones anuals els envasos recollits selectivament. Pràctica que s'està duent a terme per un número creixent de països i regions. Cap país que ha implementat l'SDDR l'ha retirat, sinó que s'amplien els sistemes per cobrir nous productes.
 

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: