Retorna Tour recupera 800 kilos de plàstic i metall dels carrers de Madrid: València comença el repte l'1 d'agost

Divendres 29 Juliol 2011

Els resultats de la recollida a Madrid durant 11 dies ha superat les millors previsions: 25.200 unitats recuperades de papereres i carrers. De l'1 al 10 d'agost el Retorna Tour romandrà a El Saler.

Els resultats de la recollida a Madrid durant 11 dies han superat les millors previsions de retorn: 25.200 unitats recuperades de papereres i sòls. Això suposa la compactació de 800 quilos que ocupen 35 metres cúbics de material obtingut amb un 99% de puresa per fabricar nous envasos. D'aquestes quantitats un 44% correspon a plàstics i un 56% a metall. La mitjana de recollida diària va ser de prop de 2.300 unitats/dia, amb una freqüència d'una mica més de 400 envasos/hora. Sense Retorna Tour aquesta matèria primera hagués anat a l'abocador o a la incineradora.

L'1 d'agost el Retorna Tour comença la campanya a la Comunidad Valenciana; Plaça de la Casa de la Demaná de El Saler, en horari de 09 a 15 hores. I estarà en la mateixa ubicació fins el 10 del mateix mes, per incentiva l'hàbit de recuperació Retorna dóna 5 centims d'euro per envàs entregat.

RETORNA promou amb el Retorna Tour el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) mitjançant les màquines separadores, i també proposa als petits comerciants aquesta mateixa pràctica amb la devolució manual, com es feia fa uns anys.

RETORNA és una associació formada per empreses del sector de la recuperació, sindicats, consumidors, ONG ambientals i institucions, que a través de la campanya Retorna Tour apropa a diverses ciutats de la península l'SDDR, que triplicaria l'índex de reciclatge actual i tornaria a introduir la reutilització dels envasos d'un sol ús domèstic.

  
http://www.facebook.com/retorna
http://www.twitter.com/_retorna
http://retornarparaelfuturo.blogspot.com/

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: