La Associació General de Consumidors aposta pel Sistema de Dipòsit per a envasos

Dilluns 20 Juny 2011

ASGECO Confederación denuncia la situació actual del reciclatge a l'Estat espanyol i reclama la incorporació d'un Sistema de dipòsit per a envasos en la nova Llei de Residus, en tràmit parlamentari.

En un comunicat, la Asociación General de Consumidores (ASGECO Confederación) insta a les autoritats a "fer una reflexió seriosa sobre el nostre actual sistema de gestió de residus i a plantejar-se canvis substancials en la nova Llei de Residus i Sòls Contaminats", actualment en tràmit parlamentari.

ASGECO aposta per la introducció del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) d'envasos, atesos els resultats obtinguts en països com Alemanya, amb una taxa de recuperació de més del 98%, i les limitacions de l'actual Sistema Integrat de Gestió (SIG). Segons ASGECO, la situació actual és "completament insostenible".

A l'especial sobre reciclatge publicat a la seva web, l'Associació exposa les bases sobre les quals sustenta el seu suport al Sistema de Dipòsit d'envasos i aborda la problemàtica actual a través d' entrevistes amb Leticia Baselga, Coordinadora de l'Àrea de Residus d'Ecologistas en Acción, i Melchor Ordóñez, Director General d'Ecoembes, empresa encarregada de gestionar els envasos dels contenidors groc i blau.

El suport d'ASGECO al Sistema de Dipòsit per a envasos arriba dies després de fer-se pública una enquesta de la Confederación de Consumidores y Usuarios (CECU) en la que 9 de cada 10 persones consultades es mostren disposades a “adoptar o col·laborar” amb el Sistema de dipòsit per a envasos.

Més sobre...: consumidors
Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: